Παραδοσιακοί Ξενώνες Ελικώνιο
Διαδρομές με 4Χ4
Off- road αποδράσεις

Προσφέρεται για διαδρομές με 4Χ4, ορεινή ποδηλασία (mountain bikes), enduro μηχανές.

Λίγο ψηλότερα από την Αρβανίτσα -πηγαίνοντας από Αγία Άννα για Κυριάκι, θα δείτε αριστερά στενό χωματόδρομο που χάνεται στο ελατόδασος. Ακολουθήστε τον άφοβα, εφόσον βέβαια δεν υπάρχει χιόνι. Θα περάσετε από εγκαταλειμμένα λατομεία και θα βγείτε μετά από 6 χιλιόμετρα έντονης ανάβασης σε χαρακτηριστικό ανεμοδαρμένο αυχένα σε ύψος 1300 μέτρων με εκπληκτική θέα στον Κορινθιακό κόλπο. Από εδώ θα κατηφορίσετε με άφθονες κορδέλες για τα παράλια, την απλωτή παραλία της Ζάλτσας και τον κόλπο Σαράντη. Η επιστροφή μπορεί να γίνει είτε μέσω Αντίκυρας, είτε μέσω Θίσβης. Ειδικά η διαδρομή από τη παραλία της Ζάλτσας προς τον οικισμό Άσπρα Σπίτια καθώς κινείται παράλληλα με την βραχώδη, απότομη ακτή του Κορινθιακού, θα σας μείνει αξέχαστη. Ακόμη υπάρχουν εξαιρετικά δύσβατοι χωματόδρομοι που διασχίζουν πυκνό ελατόδασος και συνδέουν το χωριό Ελικώνας με την Αγια Τριάδα.

Αγία Άννα – Όσιος Λουκάς

Πολύ ευχάριστη είναι η ασφάλτινη διαδρομή που οδηγεί στο χωριό Κυριάκι (14 χλμ.). Με καλό καιρό, προτείνουμε μια στάση στην τοποθεσία «Αρβανίτσα» με τα θεόρατα έλατα και τη θέα στην ψηλότερη κορφή του βουνού, την χιονισμένη Παλιοβούνα. Υπάρχει οργανωμένος χώρος αναψυχής όπου λειτουργεί καντίνα. Από το Κυριάκι μπορείτε εύκολα ακολουθώντας τον νεοστρωμένο ασφάλτινο δρόμο ν’ ανηφορίσετε στο χωριό Ελικώνας (Ζερίκι), να κατηφορίσετε προς Λειβαδιά ή να συνεχίσετε προς το χωριό Στείρι (11 χλμ.) και τη μονή του Οσίου Λουκά (3 χλμ. από Στείρι).

Αγία Άννα – Ακτές Κορινθιακού

Από την Αγία Άννα θ’ αναζητήσετε εύκολα θαλασσινές διεξόδους στις ακτές του Κορινθιακού κόλπου, στις παραλίες του Σαράντη και της Δόμβραινας. Ο δρόμος είναι στο μεγαλύτερο μέρος ασφάλτινος άρα εύκολα θα σας οδηγήσει στη Θίσβη (14 χλμ.) απ’ όπου η παραλία Σαράντη απέχει 15 χλμ.

Αγία Άννα - Ελικώνας

Από την Αγία Άννα πολύ ευχάριστη είναι η ασφάλτινη διαδρομή που οδηγεί στο χωριό Κυριάκι (14 χλμ.). Με καλό καιρό, προτείνουμε μια στάση στην τοποθεσία «Αρβανίτσα» με θεόρατα έλατα και τη θέα στην ψηλότερη κορφή του βουνού, την όμορφη Παλιοβούνα. Υπάρχουν χώροι αναψυχής όπου τα Σαββατοκύριακα λειτουργεί αναψυκτήριο. Από το Κυριάκι που είναι το μεγαλοχώρι της περιοχής, μπορείτε εύκολα ακολουθώντας το νεοστρωμένο ασφάλτινο δρόμο ν’ ανηφορίσετε προς το χωριό Ελικώνας, συνδέοντας έτσι με αυτό τον τρόπο τις δυο επιλογές μας για διαμονή.

Δημοτικό στάδιο Αγίας Άννας

Ο πολύ καλά συντηρημένος χλοοτάπητας της Αγία Άννας αποτελεί μια καλή τοποθεσία για εκγύμναση και άθληση για παιδιά και μεγαλύτερους. Το δημοτικό στάδιο της Αγίας Άννας βρίσκεται σε πολύ μικρή απόσταση από τον ξενώνα Ελικώνιο, προσφέρει τεχνητό φωτισμό με προβολείς το βράδυ είναι ανοιχτό σε όλους.

4χ4 off-road αποδράσεις
4χ4 off-road αποδράσεις
4χ4 off-road αποδράσεις

Διαδρομές κοντά στον παραδοσιακό ξενώνα Ελικώνιο
Διαδρομές κοντά στον παραδοσιακό ξενώνα Ελικώνιο
Διαδρομές κοντά στον παραδοσιακό ξενώνα Ελικώνιο

Διαδρομές κοντά στον παραδοσιακό ξενώνα Ελικώνιο
Διαδρομές κοντά στον παραδοσιακό ξενώνα Ελικώνιο
Δραστηριότητες κοντά στον παραδοσιακό ξενώνα Ελικώνιο

Διαδρομή με ποδήλατα στον Ελικώνα
Διαδρομή με ποδήλατα στον Ελικώνα
 

Προσφορά Χειμώνας 2011

3 ήμερη εκδρομή με διαμονή στον ξενώνα Ελικώνιο μόνο 100€!

Η προσφορά περιλαμβάνει 2 διανυκτερεύσεις με πρωινό.

ΔΩΡΟ ένα μεσημεριανό γεύμα με παραδοσιακές γεύσεις δίπλα στο τζάκι του εστιατορίου μας.

Για κρατήσεις ή περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλέσετε στο 6972582867 ή να στείλετε ένα email στο info@elikonio.gr

*Η προσφορά δεν ισχύει τις ημέρες 24 έως 26 Δεκεμβρίου και 30 Δεκεμβρίου έως 1 Ιανουαρίου