Παραδοσιακοί Ξενώνες Ελικώνιο
Η μονή του Οσίου Λουκά βρίσκεται πολύ κοντά στους πραδοσιακούς ξενώνες Ελικώνιο
Όσιος Λουκάς

Σε απόσταση 19 χλμ. από τον Ξενώνα θα συναντήσετε το μοναστήρι του Όσιου Λουκά, 11ου αιώνα, σε εξαιρετική τοπογραφική θέση.

Ιστορικά κτίρια με σπουδαίο ζωγραφικό διάκοσμο, τοιχογραφίες, ψηφιδωτά, κρύπτες, την τράπεζα και τα κελιά των μοναχών που αποτελούν τόπο λατρείας, περιήγησης.

Ιδρυτής του παμπάλαιου αυτού μοναστηριού της Βοιωτίας ήταν  ο Όσιος Λουκάς που ασκήτεψε και πέθανε εδώ το 923.

Το μοναστήρι θεωρείται από τα πιο αξιόλογα βυζαντινά μνημεία της Ελλάδας με χαρακτηριστική αρχιτεκτονική, ενδιαφέρουσες τοιχογραφίες, ψηφιδωτά και πολύχρωμα μάρμαρα.

Το καθολικό που σήμερα λειτουργεί ως μουσείο, χτίστηκε το 1020 από τους διαδόχους του Οσίου Λουκά, θεωρείται από τα ομορφότερα δείγματα οκταγωνικού ναού με τρούλο.

Τόσο κατά την βυζαντινή περίοδο όσο και κατά την τουρκοκρατία, υπήρξε για αιώνες ένα ζωντανό πνευματικό-μοναστικό κέντρο. Θεόρατα πλατάνια με βαριά φυλλώματα χαρίζουν σκιά στον περίβολο της μονής που βρίσκεται σε ύψος 450 μέτρων. Από αυτό το ύψωμα μπορείς να αγναντέψεις τη θέα, τόσο προς τις κορφές του Ελικώνα, όσο και προς την μικρή, αλλά  εύφορη κοιλάδα. Από εδώ αν επιστρέψετε μέσω Δίστομου να προτείνουμε μια στάση για να επισκεφθείτε τη αξιόλογη αρχαιολογική συλλογή όπου εκτίθονται ευρήματα  από ανασκαφές στην ευρύτερη περιοχή.

Όσιος Λουκάς
Όσιος Σεραφείμ

16 χλμ. μαγευτικής διαδρομής από τον Ξενώνα σας οδηγούν στο μοναστήρι της Δομβούς, 16ου αιώνα, αφιερωμένο στον Όσιο Σεραφείμ, στη νότια πλαγιά του Ελικώνα με θέα τον Κορινθιακό κόλπο.

Όσιος Σεραφείμ

Προσφορά Χειμώνας 2011

3 ήμερη εκδρομή με διαμονή στον ξενώνα Ελικώνιο μόνο 100€!

Η προσφορά περιλαμβάνει 2 διανυκτερεύσεις με πρωινό.

ΔΩΡΟ ένα μεσημεριανό γεύμα με παραδοσιακές γεύσεις δίπλα στο τζάκι του εστιατορίου μας.

Για κρατήσεις ή περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλέσετε στο 6972582867 ή να στείλετε ένα email στο info@elikonio.gr

*Η προσφορά δεν ισχύει τις ημέρες 24 έως 26 Δεκεμβρίου και 30 Δεκεμβρίου έως 1 Ιανουαρίου